Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas 'play-in' kārtas pirmajā mačā ar rezultātu 77:84 izbraukumā piekāpās Dižonas JDA ("JDA Dijon") komandai no Francijas.

Rīgas un Dižonas komandas pārspēlēs jeb "play-in" kārtā spēkojas par vietu Čempionu līgas otrajā kārtā. Pēc uzvaras pirmajā spēlē Dižona izvirzījās vadībā sērijā līdz divām uzvarām.

"VEF Rīga" labā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Artis Ate, 15 punktus guva Māris Gulbis, bet pa 11 punktiem savāca Anrijs Miška un Iļja Gromovs, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas. 19 punktus mājiniekiem guva Deivids Holstons, 18 punkti un 10 atlēkušās bumbas Gevinam Veiram, bet 14 punktus guva Čeiss Simons.

Rīdzinieki spēli iesāka teicami, izvirzoties vadībā ar 9:0. Spēles pirmajā daļā Dižonas basketbolisti tā arī nespēja izvirzīties vadībā, viņi samazināja deficītu, bet otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" atjaunoja drošāku pārsvaru, panākot rezultātu 30:20. Tad mājinieki, pateicoties Holstona teicamajam sniegumam uzbrukumā, veica izrāvienu un pārņēma vadību. Puslaika pārtraukumā Dižonai bija trīs punktu pārsvars (39:36).

Otrajā puslaikā Latvijas kluba spēlētāji atbildēja uz visiem mājinieku centieniem veikt izrāvienu un droši noslēgt spēli. Pēdējā ceturtdaļā pēc 8:0 izrāviena "VEF Rīga" panāca rezultātu 77:78, bet mača uzvarētājs tika noskaidrots galotnē, un svarīgos brīžos Veirs izcīnīja bumbu uzbrukumā un guva svarīgus punktus. Dramatiskā izskaņā rīdzinieki punktus vairs neguva.

Abas komandas 11. janvārī "Arēnā Rīga" aizvadīs otro sērijas spēli.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!