Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas basketboliste Kitija Laksa otrdien guva septiņus punktus Itālijas A sērijas spēlē, palīdzot viņas pārstāvētajai Skio "Famila" tikt pie panākuma savā laukumā.

Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Georga Dikeulaka vadītā Skio komanda mājās ar 94:57 (27:23, 28:11, 19:11, 20:12) sagrāva Faencas "E-Work".

Laksa spēlē iesaistījās sākuma sastāvā un laukumā pavadīja 26 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trijiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus. Viņa arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz kļūdījās, divreiz pārķēra bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja četrus pārkāpumus pretiniecēm, kā arī noslēdza spēli ar +/- rādītāju +12.

Mājinieču rindās rezultatīvākā ar 25 gūtajiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Džesmīna Kīsa.

Faencas vienībā pa 11 punktiem sakrāja Džulija Mandzoti un Pelasa Kunaiji-Akpana, kura sakrāja arī sešas atlēkušās bumbas.

"Famila", kura 16 spēlēs svinējusi tikai panākumus, turnīra tabulā atrodas līderpozīcijās, bet Karlīnes Pilāberes pārstāvētā Sanmartīno "Fila" ar astoņām uzvarām un sešiem zaudējumiem ieņem septīto vietu 14 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni kļuva Venēcijas "Umana Reyer, finālsērijā ar 3-2 pieveicot Skio "Famila".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!