Foto: LETA

Latvijas basketboliste Elīna Babkina svētdien Turcijas čempionāta spēlē guva četrus punktus, palīdzot Ankaras "Cankaya Universitesi" ar 83:80 (25:19, 20:24, 14:25, 24:12) viesos pārspēt "Hatayspor" vienību.

Citā spēlē Ilze Jākobsone guva 20 punktus, bet viņas pārstāvētā Stambulas "Bešiktaš" savā laukumā ar 86:59 (22:21, 21:11, 18:17, 25:10) pārspēja Elazigas "Il Ozel Idare" vienību.

Jākobsone spēlēja 24 minūtes un 35 sekundes, netrāpot vienu divpunktu metienus, bet mērķi raidot sešus no astoņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Viņas rēķinā arī divas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas un efektivitātes koeficients 18.

Jākobsone bija rezultatīvākā savas komandas spēlētāja.

Tikmēr Babkina laukumā pavadītajās 26 minūtēs un 57 sekundēs realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām grozam vienīgo tālmetienu. Viņa arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, četras reizes rezultatīvi piespēlēja, sakrāja vienu personisko piezīmi un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu septiņi.

Rezultatīvākā ar 31 gūtu punktu uzvarētāju rindās bija Latanja Šantela Vaita, savukārt mājiniecēm 27 punktus guva Arīna Vailija.

"Cankaya Universitesi" ar septiņām uzvarām 18 spēlēs ieņem devīto vietu turnīra tabulā, tāda pati bilance ir desmitajā vietā esošai "Bešiktaš", bet "Hatayspor" ar astoņiem panākumiem ir astotajā vietā. Savukārt Elazigas komanda ar vienu uzvaru noslēdz turnīra tabulu, ieņemot pēdējo, 14.vietu.

Turcijas čempionātā šosezon piedalās 14 komandas, no kurām četras pārstāv arī Latvijas spēlētājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!