Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē sestdien, 5. martā, septiņus punktus guva Dāvis Bertāns, palīdzot Dalasas "Mavericks" ar 114:113 (36:26, 29:25, 27:34, 21:29) pieveikt Sakramento "Kings".

"Mavericks" tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas un sestā pēdējās septiņās spēlēs. Pēc 30. decembra zaudējuma tai pašai "Kings" komandai "Mavericks" bija negatīva bilance (16 uzvaras, 18 zaudējumi), bet divu mēnešu laikā Dalasas komanda ir atdzīvojusies, 30 spēlēs piedzīvojot vien 7 zaudējumus. Tagad tās kopējā bilance ir 39 uzvaras un 25 zaudējumi.

Bertāns nospēlēja 14:33 minūtes, realizēja divus no četriem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo divpunktu metienu. Vēl viņa kontā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un viens bloķēts metiens.

"Mavericks" maču aizvadīja bez sava uzbrukuma līdera Lukas Dončiča. Viņa prombūtnē 36 punktus guva Spensers Dinvidijs, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles, bet 22 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Džalenam Bransonam. "Kings" no zaudējuma neglāba arī Dīrona Foksa gūtie 44 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!