Latvijas basketbolista Andra Mistera pārstāvētā "Parnu Sadam" vienība ceturtdien triumfēja "Pafbet" Igaunijas Basketbola līgas (KML) finālsērijā, trešā sērijas spēlē pieveicot Nikolaja Mazura trenēto un Edmunda Elkšņa pārstāvēto "Tartu Ulikool Maks & Moorits" komandu.

Pērnavas komanda 2010 skatītāju priekšā viesus uzvarēja ar rezultātu 73:60 (23:20, 15:19, 18:15, 17:6), sērijā triumfējot ar 3-0.

Andris Misters uzvarētāju labā laukumā pavadīja 28:11 minūtes, guva 16 punktus (2/8 divpunktu metienos, 4/7 trīspunktu metienos), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz pārtvēra bumbu, kā arī četras reizes pārkāpa noteikumus. Savukārt Edmunds Elksnis atzīmējās ar 10:49 minūtēm, septiņiem punktiem (2/4 trīspunktu metienos, 1/2 soda metienos), divām rezultatīvām piespēlēm un vienu kļūdu.

Pirmo triju ceturtdaļu laikā neviena no komandām netika pie lielāka pārsvara par septiņiem punktiem. Tāpēc par spēles svarīgāko nogriezni izvērtās ceturtās ceturtdaļas pirmā puse, kuras laikā "Parnu Sadam" veica 11:1 izrāvienu. Viesi desmitminūtes laikā tā arī realizēja tikai vienu metienu no spēles, Pērnavas komandai laikus nodrošinot uzvaru.

Igaunijā vietējie čempioni basketbolā tiek noteikti kopš 1925. gada. Ne padomju, nedz brīvās Igaunijas laikos līdz šim nebija uzvarējusi komanda, kas nav no Tallinas vai Tartu, raksta portāls "Delfi.EE".

Sērijas pirmajās divās spēlēs Pērnavas vienība uzvarēja ar rezultātu 93:88 un 69:68. Par otrās spēles varoni kļuva tieši Misters, kurš 15 sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja uzvaru nesošo tālmetienu.

Jau ziņots, ka "Parnu Sadam" pusfināla sērijā ar 3-2 pārspēja Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandu, kuru pērnavieši pieveica arī "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā. Tālab pirmo reizi Igaunijas basketbola vēsturē finālā nespēlēja komanda no Tallinas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!