Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" komanda pirmdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) cīņā par bronzas medaļām ar rezultātu 85:70 pārspēja "Šiauliai", sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 3-0.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 23:55 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Viņš šajā laikā guva piecus punktus trāpot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem. Strēlnieks izdarīja arī septiņas rezultatīvas piespēles, kas bija dalīts labākais rādītājs mačā, izcīnīja vienu atlēkušu bumbu un pārtvēra divas bumbas. Spēli latvietis noslēdza ar +/- rādītāju +13.

"Žalgiris" komandā rezultatīvākie ar 15 un 13 punktiem bija Mareks Blažēvičs un Tailers Kavano, bet "Šiauliai" rindās 13 punktus guva Donāts Sabeckis.

Visticamāk, pēdējo spēli "Žalgiris" mājas arēnā aizvadīja Pauļs Jankūns, kurš ir komandas leģenda. Tieši šajā klubā viņš aizvadījis 18 profesionālās karjeras sezonas. Par godu viņam uz Kauņas kluba spēļu krekliem visiem spēlētājiem bija Jankūna uzvārds.

Sērijas ceturtais un, iespējams, pēdējais mačs paredzēts piektdien, kad ''Žalgiris'' izbraukumā spēkosies ar Šauļu komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!