Belgradas "Partizan" pirmdien Belgradā Adrijas līgas finālsērijas piektajā spēlē bez Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca sastāvā cieta zaudējumu, par čempioniem kļūstot Belgradas "Crvena Zvezda" vienībai.

"Partizan" divu Belgradas komandu duelī spēlē viesos ar rezultātu 77:80 (20:18, 17:15, 21:26, 19:21) piekāpās "Crvena Zvezda mts".

Sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārāka bija "Crvena Zvezda mts", par čempioni kļūstot trešo reizi četru sezonu laikā. Ceturtajā no sezonām (2019./2020.) sezona netika pabeigta Covid-19 epidēmijas dēļ.

Mačs uz ilgāku laiku tika pārtraukts, kad trešajā ceturtdaļā rezultāts bija 39:39 un nospēlētas bija trīs minūtes un 14 sekundes. Mājinieku līdzjutēju pacietības mērs bija pilns, kad tiesneši "Crvena Zvezda" komandas līderim Nikolam Kaliničam piešķīra ceturto personisko piezīmi. Laukumā lidoja dažādi priekšmeti, un tiesneši steigšus devās uz ģērbtuvēm, pēc laiciņa viņiem sekojot arī spēlētājiem.

Spēle atsākās vien tad, kad skatītāji halli bija pametuši. Mačs, kas pēc Latvijas laika sākās plkst.21, tika pabeigts, kad Latvijā jau teju bija pulksten 00.30.

Spēlē, kurā lielāko pārsvaru (septiņi punkti) viesi divreiz panāca otrās ceturtdaļas vidū, viss izšķīrās pēdējās desmit minūtēs. Līdz paša pamatlaika pēdējām sekundēm ne reizi neviena no komandām nepanāca lielāku pārsvaru par trim punktiem.

Deviņas sekundes pirms spēles beigām "partizāns" Aleksa Avramovičs iemeta pirmo no diviem soda metieniem, bet otro raidīja grozam garām, viesiem iegūstot atlēkušo bumbu. Tomēr Kevina Pantera trīspunktu metiens četras sekundes līdz sērijas beigām bija neprecīzs.

"Partizan" rindās Panters izcēlās ar 27 punktiem, 12 punktus guva Avramovičs un 11 punktus sakrāja Dalass Mūrs.

Čempioniem 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Davidovacam, 12 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Neitans Volterss, bet 11 punktus un sešas atlēkušās bumbas Kaliniča kontā.

Spēlē nepiedalījās Kurucs, jo, kā vēsta tīmekļa vietne "b92.net", Kuruca un "Partizan" ceļi šķīrās pēc otrās finālspēles. Tiek ziņots, ka uzbrucējs saņēma kluba atļauju pamest Belgradu un turpināt treniņus individuāli dzimtenē.

Vienības galvenais treneris Željko Obradovičs Kurucu laukumā netika laidis kopš marta sākumā aizvadīta mača pret "Crvena Zvezda mts", kad Kurucs laukumā pavadītajās 11 minūtēs guva divus punktus.

Tiek ziņots, ka divu gadu līgums ar "Partizan", visticamāk, drīzumā tiks lauzts.

Kurucs šosezon "Partizan" rindās visos turnīros aizvadīja 26 spēles, vidēji 15 minūšu laikā gūstot 4,5 punktus un izcīnot 2,3 atlēkušās bumbas.

Pirmajās divās finālspēlēs uzvarēja "Crvena Zvezda mts" (90:76 un 85:81), bet tad divreiz panākumu svinēja "Partizan" (70:67 un 112:84).

Pamatturnīrā pirmā ar 24 uzvarām 26 spēlēs bija "Crvena Zvezda mts", bet "Partizan" ar 22 panākumiem ieņēma otro vietu 14 komandu konkurencē, abām uzreiz kvalificējoties pusfināliem.

Pusfināla sērijā "Crvena zvezda mts" ar 2-1 pieveica Ļubļanas "Cedevita Olimpija" no Slovēnijas, bet "partizāni" ar tādu pašu rezultātu pieveica Melnkalnes komandu Podgoricas "Budučnost Voli".

Rodions Kurucs pērnvasar ar "Partizan" noslēdza divu gadu līgumu ar atrunu, ka, saņemot piedāvājumu no kādas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas, viņš varēs atgriezties spēlēt Ziemeļamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!