Latvijas izlases basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" komanda pirmdien zaudēja pirmajā Spānijas augstākās līgas (ACB) finālsērijas spēlē.

"Barcelona" mājās ar rezultātu 75:88 (17:30, 14:19, 20:25, 24:14) zaudēja Madrides "Real" vienībai, sērijā līdz trim uzvarām nonākot zaudētājos ar 0-1.

Šmits, kurš kopš maija sākuma pamatpiecniekā bija izgājis tikai vienu reizi, sākumsastāvā aizstāja savainoto centra pozīcijas spēlētāju Sertaču Šanli. Valmierietis laukumā pavadīja 16:26 minūtes, kurās sakrāja astoņus punktus (1/1 divpunktu metienos, 2/2 divpunktu metienos), divas atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī četras reizes pārkāpa noteikumus.

Madrides komanda, lieliski realizējot izpildītos metienus, jau pēc nepilnām 14 minūtēm bija attīstījusi 17 punktu pārsvaru (22:39). Laukuma saimnieki uz brīdi otrajā ceturtdaļā pietuvojās līdz -12, taču vismaz līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam nespēja saasināt spēles gaitu.

Noslēdzošās desmitdaļas ievadā Barselonas komandai padevās 12:0 izrāviens, panākot rezultātu 63:74. Pavērsienu galvenokārt radīja Roka Jokubaiša rezultativitāte, kā arī otrais precīzais Šmita tālmetiens. Tomēr viesi spēja apturēt "Barcelona" basketbolistu punktu sēriju, nosargājot pietiekami pārliecinošo panākumu.

Rezultatīvākais spēlētājs viesu rindās ar 18 punktiem bija Gabriels Deks, bet 16 punkti bija Adama Hangas kontā. Madrides kluba labā punktus guva 10 no 11 basketbolistiem, kuri izgāja laukumā, bešā paliekot vien Entonijam Rendolfam, kurš pirmajā puslaikā pārcieta šaušalīgu ceļgala savainojumu.

"Barcelona" komandas labā 15 punktus guva Nikolass Laprovitola, bet 13 punktus sakrāja Nikola Mirotičs.

Otrā finālsērijas spēle noritēs trešdien, un arī to uzņems Barselonas klubs. Latvijas Basketbola savienība (LBS) jau paziņojusi, ka Šmits pēc sezonas beigām steigs palīgā Latvijas izlasei, lai piedalītos 2023. gada Pasaules kausa atlases turnīra mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!