Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas otro posmu uzsāks savu skatītāju priekšā pret Turciju, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Atlases otrajā posmā Latvijai vispirms 25. augustā savā laukumā paredzēts mačs pret B grupas otro labāko komandu Turciju, bet 28. augustā gaidāma cīņa viesos pret Lielbritānijas basketbolistiem, kuri savā pirmā posma grupā bija trešie. Pēc tam 10. novembrī būs jāspēlē izbraukumā ar B grupas uzvarētājiem Grieķijas basketbolistiem, 13. novembrī Rīgā ar Lielbritāniju, 24. februārī izbraukumā ar Turciju, bet 27. februārī Rīgā ar Grieķiju.

Šovasar Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis norādījis, ka plāno izlasei palīdzēt augusta spēlēs. Tāpat komandai pievienoties iecerējis Dāvis Bertāns, kurš spēlēja jau pirmā posma noslēdzošajos mačos.

Pirmajā posmā Latvijas izlase guva piecas uzvaras sešos mačos, aiz sevis atstājot spēcīgo Serbiju, Beļģiju un Slovākiju. Trīs katras grupas labākās komandas, ņemot līdzi savstarpējo maču bilanci, iekļuva otrajā posmā.

Tādējādi I apakšgrupā pa trim uzvarām četrās spēlēs ir Grieķijai un Latvijai, divas uzvaras ir Turcijai un A grupas otrās vietas ieguvējai (to pirmdien vēl sadalīs Serbija un Beļģija), bet viena uzvara ir Lielbritānijai un A grupas trešās vietas ieguvējai.

Pa trim labākajām komandām no katras otrā posma grupas iegūs ceļazīmes uz PK finālturnīru, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!