Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas sieviešu valstsvienība, gatavojoties ziemas sezonā paredzētajām Eiropas 2023. gada čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm, no 25. jūlija līdz 22. augustam aizvadīs četru nedēļu darba ciklu. Tā laikā paredzēti treniņi, kā arī sešas pārbaudes spēles, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

30 un 31. jūlijā Latvijas komanda Helsinkos sacentīsies ar Kaspara Mājenieka trenēto Igaunijas izlasi un Somijas komandu, kuras arī gatavojas cīņām par ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Turpinājumā komanda dosies uz Tālajiem Austrumiem. 11. un 12. augustā paredzētas spēles ar Japānas izlasi, bet 19. un 20. augustā – ar Dienvidkoreju. Abas Āzijas komandas gatavojas septembrī paredzētajai Pasaules kausa izcīņai.

"Jau pērn pārliecinājāmies, cik svarīgi ir vasarā kopā patrenēties un aizvadīt kādu pārbaudes spēli, jo ziemā īsajos oficiālo cīņu "logos" nepietiek laika komandas rokraksta veidošanai. Arī spēlētājas to ir novērtējušas un atsaucās uzaicinājumam," norādīja Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra.

Kandidātu sarakstā ir 16 basketbolistes, taču Anetei Šteinbergai vēl turpinās rehabilitācijas process, bet Digna Strautmane patlaban spēlē Austrālijā. Iespējams, vēl kāda spēlētāja nebūs ierindā kopš pirmās dienas.

"Treniņos atsvaidzināsim iepriekš izmantoto taktikas arsenālu un liksim klāt jaunas lietas," pauda treneris. "Pārbaudes spēles Japānā un Korejā būs iespēja samērot spēkus ar citas basketbola skolas pārstāvēm un interesants piedzīvojums."

2023. gada Eiropas kvalifikācijas turnīra pirmajā aplī Latvijas komanda izbraukumā uzvarēja Izraēlas izlasi (62:56) un Rīgā pieveica Zviedrijas komandu (89:70). Otro apli izlase sāks 27. novembrī Rīgā ar Izraēlu, bet 9. februārī spēlēs izbraukumā Zviedrijā. Uz finālturnīru 2023. gada jūnijā Slovēnijā un Izraēlā dosies grupas uzvarētājas, kā arī četras labākās no desmit otro vietu ieguvējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!