Foto: FIBA

Latvijas U-20 vīriešu izlase Eiropas čempionātu B divīzijā centīsies pabeigt uz pozitīvas nots, pēc neveiksmes ceturtdaļfinālā Latvijas Basketbola savienībai (LBS) teica valstsvienības galvenais treneris Dāvis Čoders.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 vīriešu izlase Eiropas čempionāta B divīzijas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 76:79 atzina Serbijas vienaudžu pārākumu.

"Ar raksturu un cīņassparu komanda nopelnīja cieņu visu acīs, kuri redzēja spēli," pēc mača teica Čoders. "Spēlētāji izgāja laukumā ar milzīgu apņēmību, ko vislabāk raksturo dominēšana pie groziem cīņā ar augumos pārākiem pretiniekiem."

Treneris izcēla, ka spēles sākumā neizdevās nospēlēt aizsardzībā pietiekoši labi, ko izmantoja Serbija, atrodot brīvos spēlētājus, kuri realizēja metienus no sarežģītām pozīcijām.

"Pat brīdī, kad bija lielākie mīnusi, mani nepameta sajūta, ka atgriezīsimies cīņā par uzvaru. Pamainījām "pick'n'roll" aizsardzību, samazinājām kļūdu skaitu un panācām lūzumu," stāstīja Čoders.

Latvijas basketbolisti atspēlēja 17 punktu deficītu, un, kā norādīja treneris, spēles izskaņā basketbolistiem sanāca izspēlēt nepieciešamo taktisko kombināciju, taču pietrūka veiksmes, lai realizētu izšķirošo metienu.

"Uz turnīru braucām ar lielu mērķi. To sasniegt vairs nevaram, tomēr centīsimies turnīru pabeigt uz pozitīvas nots. Motivācija atradīsies, paši esam norunājuši cīnīties līdz galam," piebilda Čoders.

Latvijas izlase pēc neveiksmes vēl turpinās cīņu par piekto vietu.

Ceļazīmi uz A divīziju saņems pirmo trīs vietu ieguvēji, taču, ja A divīzijā 14.-16. vietā ierindosies 2023.gada Eiropas U-20 čempionāta rīkotājvalsts Grieķijas izlase, no B divīzijas uz A divīziju pāries tikai pirmo divu vietu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!