Foto: LETA

"Ogre" sestdien Pērnavā cieta zaudējumu "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē.

"Ogre" viesos ar 71:85 (14:23, 21:21, 20:24, 16:17) zaudēja "Parnu Sadam", kuras rindās spēlē Latvijas basketbolists Dāvis Geks.

Mājinieki ātri panāca 18:4 pārsvaru, mača turpinājumā rezultāta starpībai pārsvarā svārstoties no desmit līdz 20 punktu robežās.

Ogrēniešiem pa 14 punktiem sakrāja Rihards Zēbergs un Kristaps Dārgais, kurš punktiem pievienoja arī 13 atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas. 11 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Edgars Lasenbergs.

Mājinieku labā nedaudz vairāk nekā 32 minūtē Geks guva 13 punktus un sakrāja septiņas rezultatīvas piespēles.

Vēl četri basketbolisti sameta vairāk punktu nekā latvietis. 17 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Mihkels Kirvess, 17 punktus, piecas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles - Sergijs Pavlovs, bet pa 14 punktiem guva Roberts Valge un Trojs Bārnīss, kuram arī sešas atlēkušās bumbas.

Ogrēnieši pirmajā sezonas spēlē piekāpās "Prometey" ar 56:109, bet nākamajā mačā ar 85:71 pārspēja "Latvijas Universitāti", kam sekoja panākums pār "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību ar 88:55.

Pērnavas vienība līdz sestdienai LIBL bija guvusi divus uzvaras pār citām Igaunijas vienībām, kā arī šonedēļ debitēja FIBA Čempionu līgā, pārspējot Portugāles "Porto" ar 95:83.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", ""Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda "Prometey. Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Hābnēmes "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!