Foto: Imago Images/AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" piektdien ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas spēlē piedzīvoja pirmo neveiksmi šajā sezonā.

"Baskonia" savā laukumā ar rezultātu 92:97 (16:32, 31:10, 27:23, 18:32) Pirejas "Olympiakos" vienībai, kas šosezon Eirolīgā vēl nav zaudējusi.

Trešajā ceturtdaļā iniciatīvu pārņēma Vitorijas basketbolisti, izvirzoties vadībā pat ar desmit punktu pārsvaru, taču izšķirošajā ceturtdaļā Pirejas vienība rādīja pārliecinošu sniegumu un atspēlējās, spējot noturēt dažu punktu vadību līdz spēles izskaņai.

Kurucs laukumā bija trīs minūtes un 37 sekundes, kuru laikā vienu reizi bija neprecīzs no tālmetienu līnijas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, noslēdzot maču ar negatīvu efektivitātes koeficientu -4.

Vitorijas vienībā rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Maiks Kotsars, 15 punktus guva Tads Sedekerskis, bet Dariuss Tompsons izcēlās ar deviņiem punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

"Olympiakos" panākumu nodrošināja Saša Vezenkovs, kurš guva 26 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, un Kosts Slouks, kura kontā šajā spēlē 20 punkti un sešas rezultatīvas piespēles.

"Baskonia" ar trīs uzvarām četros mačos turnīra tabulā atrodas ceturtajā vietā, kamēr "Olympiakos" panākums ļāva pakāpties uz otro pozīciju.

Jau ziņots, ka vakar Rolands Šmits ar 15 gūtajiem punktiem kaldināja Kauņas "Žalgiris" panākumu pār savu bijušo klubu "Barcelona", svinot uzvaru ar 73:72.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!