Foto: BC Žalgiris

Lietuvas valdība ir noraidījusi basketbola kluba Kauņas "Žalgiris" lūgumu piešķirt vienu miljonu eiro, lai pilsēta varētu kandidēt uz Eirolīgas finālčetrinieka spēļu organizēšanu, vēstīja Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Lietuvas izglītības, zinātnes un sporta viceministrs Lins Obcarsks paskaidroja, ka valdība nevar atļauties piešķirt naudu tādam pasākumam valstij tik grūtos laikos. Viņš arī uzsvēra, ka jautājums nav par Eiropas vai pasaules čempionātu, turklāt, visticamāk, "Žalgiris" nebūs starp Eirolīgas četrām labākajām komandām.

"Nav šaubu, ka mums visiem patiktu, ka "Žalgiris" šeit spēlē, bet tas ir profesionālo klubu sports. Mūsu valstī to parasti vairāk atbalsta pašvaldības. Mēs noteikti nesakām, ka tādus pasākumus nākotnē nevarētu atbalstīt, tomēr pašlaik piedzīvojam daudz krīžu un mums noteikti nav lieku līdzekļu. Tas arī ir galvenais iemesls," Obcarsks klāstīja LRT.

Jaunākā Eirolīgas klubu vadības aptauja liecina, ka lielākā daļa finālčetrinieka spēles šosezon labprāt aizvadītu Kauņā, otrajā vietā ierindojot Stambulu.

Kauņas "Žalgiris" direktors Pauļus Motiejūns LRT teica, ka bez valdības atbalsta Kauņai ir niecīgas izredzes iegūt tiesības organizēt Eirolīgas fināla četrinieka spēles.

Aizvadītajā sezonā Kauņas "Žalgiris" mājas spēlēs "Žalgirio Arena" bija trešais lielākais skatītāju skaits līgā, sasniedzot vidēji 7600 līdzjutējus spēlē.

Savukārt pirms Covid-19 pandēmijas "Žalgiris" mājas spēlēm trīs gadus pēc kārtas bija vislabākie vidējie skatītāju skaita rādītāji.

2021./2022.gada sezonas finālčetrinieka spēles 19.-21.maijā notika Serbijas galvaspilsētas Belgradas "Štark Arena".

"Žalgiris" aizvadīto Eirolīgas sezonu noslēdza 15.vietā, bet Eirolīgas čempiona titulu Kauņas komanda ir izcīnījusi 1999.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!