Foto: LETA

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs svētdien guva sešus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē un sekmēja Manrezas "Baxi" komandas uzvaru.

Manrezas basketbolisti savā laukumā ar 93:80 (25:24, 22:18, 19:20, 27:18) uzveica Vitorijas "Baskonia" ar Artūru Kurucu pieteikumā.

Šteinbergs 19 minūtēs un 27 sekundēs realizēja visus trīs divpunktu metienus, bet netrāpīja grozā savu vienīgo tālmetienu un abus divus "sodiņus". Viņa rēķinā bija arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, trešais labākais +/- rādītājs komandā (+15) un seši efektivitātes koeficienta punkti.

Kurucs bija viesu pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Uzvarētājiem ar 23 punktiem, piecām rezultatīvām piespēlēm un piecām pārtvertām bumbām izcēlās Frenkijs Ferrari. Viesiem 13 punkti, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas bumbas zem groziem bija Deriusam Tompsonam.

Citā spēlē Rodija Mačohas pārstāvētā Fuenlavradas "Carplus" viesos ar 82:109 (14:24, 19:23, 23:30, 26:32) atzina Bilbao "Surne" pārākumu. Mačoha desmit minūšu un 35 sekunžu laikā izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu sodu un tika pie negatīva +/- rādītāja (-4), kas gan bija trešais labākais komandā.

Jau ziņots, ka Dairis Bertāns sestdien guva sešus punktus, kamēr viņa un Rodiona Kuruca pārstāvētā Seviljas "Real Betis" mājās ar 67:83 piekāpās Saragosas "Casademont".

Vitorijas komanda ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ir sestā, Fuenlavradas basketbolisti ar trīs panākumiem ir 13., bet Manrezas un Seviljas klubi ar attiecīgi divām un vienu uzvaru ieņem pēdējās divas pozīcijas 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!