Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pie uzvaras otrdien tika Dāvja Bertāna pārstāvētā vienība Dalasas "Mavericks", kas spraigā cīņā ar 116:115 pieveica Denveras "Nuggets".

Bertāns šoreiz laukumā nedevās.

"Nuggets" spēlēs sākumā ieguva astoņu punktu pārsvaru, tomēr turpinājumā pārsvarā vadībā bija "Mavericks", kas pēdējās ceturtdaļas vidū panāca arī +10. "Nuggets" atspēlēja šo deficītu un 38 sekundes pirms cīņas beigām panāca 112:111. "Mavericks" uzbrukumā svarīgu trīspunktu metienu realizēja Dorians Finnijs-Smits, kas bija izšķirošs šajā duelī, jo pēdējos punktus komandas guva ar soda metieniem. Pēdējās sekundēs soda metienu nerealizēja "Mavericks" basketbolists Tims Hārdevejs, bet Džamala Mareja izmisuma metiens no savas laukuma puses bija nesekmīgs.

"Mavericks" rindās ar "triple double" izcēlās Luka Dončičs, kurš guva 22 punktus, izdarīja 12 rezultatīvas piespēles un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 29 punktiem bija Hārdevejs, bet vēl 19 punktus guva Finnijs-Smits. "Nuggets" rindās 27 punktus guva Ārons Gordons, 20 punktus – Bounss Heilands, bet viena no NBA lielākajām zvaigznēm Nikola Jokičs šoreiz samierinājās ar 19 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!