Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien ULEB Eirolīgas mačā izcēlās ar pieciem punktiem, palīdzot Kauņas "Žalgiris" vienībai izcīnīt panākumu.

"Žalgiris" mājas spēlē ar rezultātu 75:67 (26:21, 18:14, 16:13, 15:19) pārspēja Minhenes "Bayern", izcīnot astoto uzvaru šosezon.

Šmits laukumā devās starta pieciniekā un kopā spēlēja 25 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no pieciem divu punktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem un aizmeta garām vienu soda metienu. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja trīs pretinieku sodus, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu trīs.


Mājinieku rindās pārliecinoši rezultatīvākais ar 32 gūtajiem punktiem bija Kīnans Evanss, kurš sakrāja efektivitātes koeficientu 39. Vēl 18 punktus "Žalgiris" labā guva Edgars Ulanovs. Minhenes vienībā Korijs Valdens izcēlās ar 18 punktiem, bet 17 punktus pievienoja Ogustains Rubits.

"Žalgiris" ar astoņām uzvarām 15 mačos turnīra tabulā ierindojas devītajā pozīcijā, kamēr "Bayern" ar pieciem panākumiem un desmit neveiksmēm atrodas 16.vietā.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!