Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Spānijas basketbola leģenda Pau Gasols kļuvis par 2023.gada Pasaules kausa basketbolā vēstnesi, pirmdien paziņoja Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Jau iepriekš par Pasaules kausa globālo vēstnesi kļuva arī bijušais Argentīnas izlases spēlētājs Luiss Skola.

Gasols debitēja Pasaules kausā 2002.gadā, kad palīdzēja Spānijas izlasei ieņemt piekto vietu. Savukārt 2006.gada Pasaules kausā viņš ne tikai kopā ar Spāniju kļuva par pasaules čempionu, bet arī tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Savā pēdējā Pasaules kausā 2014.gadā Spānijas valstsvienība ar Gasolu ierindā izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas, taču ceturtdaļfinālā atzina Francijas pārākumu, taču tas neliedza Gasolam tikt iekļautam turnīra simboliskajā pieciniekā.

Spānis kopā ar izlasi izcīnījis divas sudraba godalgas un vienu bronzu Olimpiskajās spēlēs, kā arī, Spānijas valstsvienībai trīs reizes triumfējot Eiropas čempionātā, divas reizes tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju.

Kā zināms, 2023.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas no 25.augusta līdz 10.septembrim norisināsies Indonēzijā, Japānā un Filipīnās, pirmo reizi vēsturē vietu nodrošinājusi ir arī Latvijas vīriešu basketbola izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!