Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) kopā ar vēl astoņām federācijām atsaukusi savus dalībniekus no līdzdalības programmā "FIBA Wilead", kuras sastāvā tikko iekļauti arī Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji, ziņo organizācija.

Kopā ar LBS savus dalībniekus atsaukušas arī Dānijas, Igaunijas, Islandes, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Zviedrijas basketbola organizācijas.

Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas basketbola jumtorganizāciju vadītāji kopīgā paziņojumā Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA), FIBA Eiropas nodaļai ("FIBA Europe") un "FIBA Europe" biedriem atkārtoti apliecinājuši negatīvo nostāju pret agrsesorvalstu Krievijas un Baltkrievijas amatpersonu, spēlētāju un pārstāvju līdzdalību starptautiskās basketbola kopienas pasākumos un pārvaldībā.

Atgādinot, ka joprojām nav saņemta FIBA atbilde uz šīs vēstules parakstītāju iepriekš pausto viedokli, FIBA un "FIBA Europe" tiek informētas, ka minētās deviņas valstis izstājas no līdzdalības programmā "FIBA ​​Wilead " un neizvirzīs dalībniekus citām FIBA ​​programmām, kamēr tajās piedalīsies Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji. Tāpat minētās nacionālās basketbola organizācijas apsvērs iespēju atsaukt savus pārstāvjus no visām FIBA ​​komisijām, struktūrām un programmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!