Foto: F64

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa kvalifikāciju noslēgusi ar 11 uzvaru sēriju, un pēc šobrīd valdošās ažiotāžas rodas sajūta, ka tā uz finālturnīru dodas teju vai favorītes statusā. Pēc piedzīvotā fiasko Eiropas čempionāta kvalifikācijā 2021. gadā Latvijas izlase piedzīvojusi pietiekami lielas pārmaiņas, un labo rezultātu pamatā bijusi uzvarētāju mentalitātes nostiprināšanās.

Pēc noslēdzošās spēles pret Grieķiju uzrunā skatītājiem komandas kapteinis Dairis Bertāns teica, ka valstsvienība kvalifikācijas cikla sākumā bija savā zemākajā punktā, un viņš bija ļoti priecīgs par paveikto. Galvenais treneris Luka Banki arī atgādināja, ka turnīra sākšana no priekšvalifikācijas kārtas nav mazsvarīgs fakts, un Latvija ir vienīgā, kas kvalificējusies finālturnīram no šī kārtas.

Artūrs Šēnhofs īsti nepiekrita tam radikālajam apzīmējumam, ka Latvijas izlase tiešām bija "pašā apakšā", jo komandas sastāvs bija pietiekami jaudīgs. Latvijai arī pēc fiasko Eiropas čempionāta kvalifikācijā bija ļoti laba komanda, un treneris Banki to esot sapratis.

Savukārt Rodions Kurucs norādīja, ka iziet uz spēlēm kā apakšgrupas līdervienībai deva papildus enerģijas lādiņu un pārliecību. Viņam atmiņā palikusi spēle "Arēnā Rīga" pret Serbijas valstsvienību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!