Foto: AP/Scanpix/LETA

Ja latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis nespēlētu tik viduvējā komandā kā Vašingtonas "Wizards", viņa atgriešanās teicamā formā būtu lielāks stāsts, uzskata medija "CBS Sports" apskatnieks Džeimss Herberts.

Porziņģis šobrīd aizvada savu produktīvāko NBA sezonu karjerā - 50 spēlēs viņš vidēji iemetis 22,8 punktus, izcīnījis 8,6 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,5 metienus, turklāt mazāk nekā agrāk cīnījies ar veselības likstām. Pirms sezonas "CBS Sports" viņu līgas labāko basketbolistu apskatā ierindoja vien 85. vietā, taču nu viņš ir 44. pozīcijā. Divas vietas aiz viņa ir komandas biedrs Bredlijs Bīls.

"Ja Porziņģis nespēlētu viduvējā komandā, viņa atgriešanās teicamā formā būtu ievērojami lielāks stāsts," uzskata Herberts. "Kopš ceļgala krustenisko saišu plīsuma tik vesels viņš vēl nav bijis - gan pieejamībā, gan kustībās."

"Porziņģis kopā ar Bīlu veido lielisku "Wizards" uzbrukumu, taču latvietis bijis labs arī pats savā stilā, uzbrūkot grozam no pustālās distances, izpildot tālmetienus un spēlējot grozam ar muguru pret augumā īsākiem pretspēlētājiem. Pats svarīgākais, ka Porziņģis punktus gūst efektīvāk, nekā viņš to savulaik darīja Ņujorkā vai Dalasā," latvieti slavē Herberts.

Šosezon Porziņģis tika piesaukts arī NBA "All-Star" spēles kontekstā, taču šī mača sastāvā viņu neiekļāva. "Wizards" ar 28 uzvarām 58 mačos Austrumu konferencē ieņem devīto vietu un pretendē vismaz uz dalību "play-in". Nākamo maču komanda pēc Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma aizvadīs piektdien mājās pret latvieša bijušo klubu Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!