Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase būs viena no četrām debitantēm Pasaules kausa finālturnīrā, kas augustā un septembrī risināsies trīs Āzijas valstīs.

Latvijas izlase 2022. gada rudenī sev jau nodrošināja ceļazīmi uz FIBA Pasaules kausa finālturnīru, kas notiks Indonēzijā, Filipīnās un Japānā. Pirmdien Lukas Banki vadītā izlase Pasaules kausa kvalifikāciju noslēdza ar grūtā cīņā gūtu uzvaru pār Grieķiju, savā apakšgrupā izcīnot pirmo vietu.

Latvijas izlase ceļu uz Pasaules kausu sāka pirms pusotra gada, 2021. gada augustā "Arēnā Rīga" uzvarot priekškvalifikācijas turnīrā. Trīs komandu divu apļu turnīrā Latvija divas reizes pieveica Baltkrieviju un Rumāniju, iegūstot iespēju spēlēt kvalifikācijas pirmajā kārtā. Nākamajā posmā Latvijas izlase pirmajā spēlē dramatiski zaudēja Serbijā, bet tad sākās Latvijas izlases uzvaru gājiens, kas noslēdzās pirmdien ar uzvaru pār Grieķiju "Arēnā Rīga". Pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācijas pirmā posma turpinājumā Latvija divas reizes pieveica Beļģiju un Slovākiju, savās mājās pieveica vēl arī serbus un uzvarēja A grupā, iegūstot ceļazīmi uz otro posmu. Izšķirošajā atlases kārtā Latvija pa divām reizēm pieveica Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju, kļūstot par labāko izlasi kvalifikācijā – pārējām atlases cikla komandām bija vismaz divi zaudējumi "azotē".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!