Foto: FIBA
Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien, 11. novembrī, pirmo reizi kvalificējās Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

Latvijas izlase vispirms Krētā 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā ar rezultātu 80:60 sagrāva Grieķiju, sperot kārtējo soli pret finālturnīram. Lai jau piektdien latvieši nodrošinātu dalību Pasaules kausā, tai vajadzēja sagaidīt Beļģijas vai Serbijas izlases zaudējumu.

Vēlāk noskaidrojās, ka Turcija ar rezultātu 86:52 sagrāva Beļģiju, kas oficiāli garantēja Latvijai vietu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Latvijas izlasē mačā pret Grieķiju Jānis Strēlnieks guva 19 punktus, bet bez kluba šobrīd esošais Jānis Timma pievienoja 17 punktus. Vēl Dairis Bertāns pievienoja vēl 15 punktus. Grieķijai pa 11 punktiem guva Niks Giks un Kosts Gontiks.

Latvija basketbolisti spēli sāka ar 7:0 izrāvienu, grieķi gan ātri atspēlējās un pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgi. Latvijas izlases "vecā blice" Strēlnieks, Timma un Bertāns darbojās pārliecinoši un grozam uzbruka ar augstu precizitāti, kas otrajā ceturtdaļā ļāva turēties drošākā vadībā, bet Strēlnieks ar "sirēnlauzi" pirmā puslaika izskaņā panāca rezultātu 36:28.

Otrajā puslaikā Latvijas izlase veica izrāvienu un panāca jau 18 punktu pārsvaru (50:38). Grieķi vairs neko likt pretī nespēja, un Latvijas izlase tika pie pārliecinošas un svarīgas uzvaras.

Kvalifikācijas turnīra I grupas tabulā Latvija ar Latvija ar bilanci 6-1 ieņem pirmo vietu un vairs nevar izkrists no labāko trijnieka, kas kvalificējas Pasaules kausam.


Standings provided by Sofascore


Latvijas izlase pirmdien savā laukumā spēkosies ar Lielbritānijas valstsvienību.

2023. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs vīriešiem notiks Indonēzijā, Filipīnās un Japānā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!