Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva 18 punktus ULEB Eirolīgas 30.kārtas spēlē, taču ar viņa sniegumu nebija gana, lai Kauņas "Žalgiris" komanda izcīnītu uzvaru.

"Žalgiris" izbraukumā ar rezultātu 79:87 (16:22, 19:24, 20:19, 24:22) zaudēja Stambulas "Fenerbahce"

Šmits spēlēja 26 minūtes un 47 sekundes, bet divas minūtes un 11 sekundes pirms pamatlaika beigām viņam piektās piezīmes dēļ mačs noslēdzās. Latvietis šajā duelī realizēja divus no trīs divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un 17 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Ar 12 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām piebalsoja Keveriuss Heiss, bet 11 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Aizijam Teiloram.

Uzvarētājiem 19 punktus guva bijušais "Žalgiris" spēlētājs Naidžels Heiss-Deiviss, kurš arī pievienoja sešas atlēkušās bumbas un septiņus izprovocētus noteikumu pārkāpumus.

"Žalgiris" ar 15 uzvarām 30 spēlēs ieņem devīto vietu turnīra tabulā, bet "Fenerbahce" ar 18 panākumiem ir piektā. Līdz regulārā turnīra beigām palikušas četras spēles.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!