Foto: F64

Latvijas basketboliste Aleksa Gulbe piektdien guva piecus punktus Spānijas Karalienes kausa ceturtdaļfināla mačā un kopā ar Salamankas "Perfumerias Avenida" komandu svinēja uzvaru.

Salamankas basketbolistes Saragosā notiekošā turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 67:55 (24:6, 17:15, 17:20, 9:14) guva virsroku pār "Barca" vienību.

Gulbe spēlēja 15 minūtes un četras sekundes, grozā raidot savu vienīgo tālmetienu un abus soda metienus, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Latvietes rēķinā bija arī četras bumbas zem groziem, viena kļūda, viena piezīme, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, astoņi efektivitātes koeficienta punkti un sliktākais +/- rādītājs komandā (-15).

Uzvarētājām ar 13 punktiem rezultatīvākā bija Marija Medina.

Sestdien pusfinālā "Avenida" tiksies ar Biskajas "Gernika" basketbolistēm.

Latvijas basketboliste Kitija Laksa piektdien guva divus punktus Itālijas kausa pusfināla spēlē un neglāba Boloņas "Virtus Segafredo" komandu no zaudējuma.

Boloņas basketbolistes ar rezultātu 63:78 (21:12, 17:21, 18:28, 7:17) zaudēja Venēcijas "Umana Reyer" komandai, kuras pieteikumā bija, bet laukumā nedevās Laura Meldere.

Laksa spēlēja 21 minūti un 31 sekundi, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un netrāpīja grozā abus divus tālmetienus. Viņas kontā bija arī divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, viena piezīme un labākais +/- rādītājs komandā (+4).

Boloņas vienībā ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Čečīlija Dzandalazīni. Uzvarētājām 21 punkts un septiņas bumbas zem groziem bija Sārai Maderai.

Jau ziņots, ka ceturtdien ceturtdaļfinālā Laksa ar 100% precizitāti guva 19 punktus, palīdzot ar 96:71 pārspēt turnīra saimnieci Kampobaso "La Molisana Magnolia".

Laksa pērn aizveda Skio klubu līdz uzvarai kausa izcīņā un tika atzīta par vērtīgāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!