Foto: F64
Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīra apakšgrupā tiksies ar Kanādas, Francijas un Libānas basketbolistiem, sestdien tika noskaidrots izlozē Filipīnu galvaspilsētā Manilā.

Grupas turnīrā spēļu secībā jāsacenšas ar Libānas (25. augustā), Francijas (27. augustā) un Kanādas (29. augustā) izlasēm.

Otrajā posmā H grupas komandas apvienosies ar G grupas vienībām (Spānija, Brazīlija, Kotdivuāra, Irāna). Pa divām labākajām, ņemot līdzi aizvadīto spēļu rezultātus, turpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet 3. un 4. vietas īpašnieki savā starpā cīnīsies par 17.-32. vietu un ceļazīmēm uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Spēles tiks aizvadītas 31. augustā un 2. septembrī.

"Mēs sākām šo ceļu no ļoti zemas starta pozīcijas, bet esam nopelnījuši šo lielisko iespēju spēlēt turnīrā ar pasaules labākajām komandām un spožākajām zvaigznēm," teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki. "Pieņemsim zināšanai izlozes rezultātus. Protams, Francijas un Kanādas komandu spēkam papildus reklāma nav vajadzīga, bet arī mēs neesam nekādas Pelnrušķītes. Šādos turnīros sižetu un komandu likteņus ietekmē daudzi faktori. Galvenais, lai spēlētāji būtu veseli, un, protams, jāizdara viss iespējamais, lai pēc iespējas labāk sagatavotos."

Portāls "Delfi" teksta tiešraidē informēja par izlozes gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!