Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta laikā aizmainīts uz Oklahomasitijas "Thunder" vienību.

Bertāns tika iekļauts Dalasas "Mavericks" un "Thunder" komandu maiņas darījumā. Oklahomasitijas komanda ieguva Bertānu un drafta 10. izvēli, bet "Mavericks" ieguva 12. izvēli.

"Thunder" ar 10. numuru draftā izvēlējās aizsargu Kasonu Volesu, savukārt "Mavericks" ar 12. numuru ieguva centra spēlētāju Dereku Laivliju.

Šajā maiņas darījumā "Mavericks" atbrīvojās no Bertāna 17 miljonus dolāru lielās algas.

Bertānam aizvadītā sezona statistikas ziņā bija vājākā – 45 spēlēs vidēji laukumā pavadītajās 10,9 minūtēs gūstot 4,6 punktus. Gan nospēlētajos mačos, gan uz parketa pavadītajās minūtēs viņš uzstādīja karjeras antirekordus

Savā NBA karjerā Bertāns nospēlējis 432 spēles, kurās izcēlies ar 7,8 punktiem un 2,5 atlēkušajām bumbām, kā arī realizētiem 39,8% tālmetienu.

Bertāns Dalasas komandā nospēlēja pusotru sezonu, bet pirms tam spēlēja Vašingtonas "Wizards", kur arī nopelnīja savu pašreizējo līgumu. Karjeras pirmās trīs sezonas NBA Bertāns spēlēja Sanantonio "Spurs" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!