Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Gadu gaitā hokejs un basketbols Latvijā spēkojušies par līdzjutēju sirdīm un tiesībām saukties par nacionālo sporta veidu. Helmuts Balderis vai Valdis Valters – fani ar lielāku stāžu, iespējams, vēl tagad nepateiks, kurš izcilāks. Šis gads atkal rosina salīdzināt vēl nebijušus sasniegums gan hokejā, gan basketbolā.

Cik augstu lidos Lukas Banki brīnumputns – "Bufete" virsrakstā vaicāja pirms nedēļas, un šodien jāsecina – tas arvien ir spārnos un virzienā augšup. Latvijas izlases piedzīvojums Pasaules kausā turpinās un mēs vēl nezinām, kā tas viss beigsies, bet vienu gan jau tagad var pateikt droši – dažādu balvu un atzinību dalītājiem gada beigās būs ļoti grūti izvēlēties Latvijas labāko komandu.

Hokeja izlases bronzai Tamperē sekojis basketbolistu salūts Džakartā – kā salīdzināt šos divus sasniegumus, kur tajos līdzīgais, kur atšķirīgais, un kāpēc Latvijas sporta spēlēm uz starptautiskās skatuves tieši šobrīd pavērušies šie "paradīzes vārti"? Par to šajā epizodē saruna ar Arti Ābolu – Jelgavas kluba "Zemgale" un Latvijas U-20 izlases galveno treneri, nacionālās izlases ilggadēju asistentu, un, kā izrādās, arī rūpīgu basketbola vērotāju.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!