Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" pēc iespaidīgajiem papildinājumiem sastāvā šajā sezonā ir viena no galvenajām favorītēm uz čempionu titulu, tāpēc nav liels pārsteigums, ka komandas sniegums pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas šobrīd ir teju zem mikroskopa. Jaunajā sezonā aizvadītas tikai septiņas spēles, tomēr Ziemeļamerikas mediji jau detalizēti pēta to, kā šī komanda izskatās laukumā.

Ja vērtē visu NBA klubu pamatsastāvus, kas kopā nospēlējuši vismaz 60 minūtes, tad līdz šim "Celtics" komanda izceļas ar savu efektivitāti gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. "Celtics" trenerim Džo Mazulam ir daudz taktisko iespēju ar šiem spēlētājiem, bet Porziņģis izceļas ar savu teicamo metienu un spēju aizsardzībā darboties arī pret aizsargiem. Medija "The Athletic" apskatniekam Džejam Kingam šķiet, ka pārāk bieži ir epizodes, kad "Celtics" uzbrukumā neiesaista Porziņģi, īpaši maču galotnēs. Tiesa, zaudējumā pret Filadelfijas "76ers" tieši Porziņģim bija pēdējais metiens, ar kuru varēja izlīdzināt rezultātu, tomēr tā nebija izspēlēta kombinācija.

Porziņģis sezonas ievadā vidēji izceļas ar gandrīz 21 gūto punktu, kas viņu padara par trešo rezultatīvāko spēlētāju komandā. 28,4 punktus vidēji gūst Džeisons Teitums, bet Džeilens Brauns – 24,4 punktus. Liepājnieks ir komandas labākais metienu bloķētājs, vidēji to paveicot 1,6 reizes spēlē.


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!