Foto: Publicitātes foto/BC "Ventspils"

Latvijas basketbola komandas "Ogre" un "Ventspils" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlēs izcīnīja uzvaras, kamēr "Rīgas Zeļļi" piekāpās turnīra līderei Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Ventspilnieki izbraukumā ar rezultātu 80:77 (29:19, 16:19, 18:26, 17:13) pārspēja "Parnu Sadam", tiekot pie piektā panākuma pēc kārtas.

Viesu panākumu sekmēja Išmaels El-Amins, kurš guva 22 punktus, vēl 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Linards Jaunzems, kamēr 11 punktus guva Ronalds Zaķis un Artūrs Ausējs.

Pērnavas komandā ar 18 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās Trojs Bārnijs.

"Ventspils" ar astoņām uzvarām un četriem zaudējumiem turnīra tabulā ieņem sesto vietu, kamēr Pērnavas vienība ar pieciem panākumiem un sešām neveiksmēm ierindojas desmitajā pozīcijā.

Tikmēr ogrēnieši viesos ar rezultātu 93:90 (22:17, 23:20, 23:24, 25:29) guva panākumu pār Tallinas "TalTech"/"Optibet" un izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

"Ogres" komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Matīss Kulačkovskis, bet vēl 17 punktus guva Kārlis Apsītis un Naidžels Džonsons, kurš arī sakrāja sešas rezultatīvas piespēles un astoņus izprovocētus sodus.

Mājinieku rindās Kaspers Sūrorgs izcēlās ar 28 gūtajiem punktiem.

"Ogre" ar astoņiem panākumiem 13 aizvadītajās spēlēs atrodas astotajā vietā, kamēr Tallinas komanda ar bilanci 8-4 ieņem piekto pozīciju.

Savukārt "Rīgas Zeļļi" izbraukumā ar rezultātu 65:73 (17:20, 15:14, 13:24, 20:15) atzina Tallinas "Kalev"/"Cramo" pārākumu, piedzīvojot tikai ceturto zaudējumu šosezon.

Viesus no zaudējuma neglāba Francis Lācis un Toms Skuja, kuri guva 11 punktus, un vēl desmit punktus "Rīgas Zeļļu" labā guva Dāvids Vīksne.

Tallinas vienībā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Miks Jurkatams, bet vēl 19 punktus pievienoja Kregors Hermets.

"Kalev"/"Cramo" ar bilanci 10-1 ir turnīra līdere, bet "Rīgas Zeļļi" ar deviņām uzvarām 13 spēlēs noslēdz pirmo trijnieku, atrodoties visaugstāk no Latvijas komandām.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!