Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien guva 19 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

"Celtics" viesos ar rezultātu 143:110 (42:29, 35:35, 36:26, 30:20) uzvarēja Maiami "Heat" basketbolistus.

Trešajā ceturtdaļā, darbojoties aizsardzībā, liepājnieks neveiksmīgi piezemējās, pagriežot labo potīti. Porziņģis pēc savainojuma gūšanas devās uz ģērbtuvēm, vēlāk atgriezās pie komandas, tomēr cīņā neiesaitījās. Pēc spēles Latvijas basketbolists sacīja, ka savainojums varētu nebūt nopietns, būtu varējis atkal spēlēt un, visticamāk, piedalīsies nākamajā mačā.


Porziņģis laukumā pavadītajās 20 minūtēs un 37 sekundēs realizēja trīs no četriem tālmetieniem, trīs no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Viņa kontā bija arī četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, un viena piezīme.

Tikai spēles sākumā uz brīdi "Heat" bija vadībā, bet turpinājumā notikumus laukumā diktēja "Celtics" basketbolisti, gūstot pārliecinošu uzvaru un sagādājot pretiniekiem piekto zaudējumu pēc kārtas. "Celtics" mačā realizēja 22 tālmetienus, 143 punkti ir lielākais punktus skaits NBA vēsturē, ko Bostonas basketbolisti "sabēruši" "Heat" grozā un šī ir arī graujošākā "Celtics" uzvara pār Maiami klubu abu komandu 172 savstarpējo spēļu vēsturē.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Džeisons Teitams, bet 19 punktus pievienoja Porziņģis. "Heat" komandā pa 19 punktiem guva Bams Adebajo un Tailers Herro.

"Celtics" ar 35 uzvarām 45 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!