Foto: Jānis Martels, bkogre.lv
"Ogre" otrdien Salaspilī svinēja uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē.

"Ogre" izbraukuma spēlē ar 83:75 (20:26, 20:19, 24:17, 19:13) uzvarēja "Rīgas Zeļļus".

Rezultatīvākie Ogres komandas rindās ar 14 gūtajiem punktiem bija Andris Misters un Endrū Korams, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas un seši izprovocētu noteikumu pārkāpumi. Kristaps Dārgais sakrāja desmit punktus un 17 atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem Ričards Daniels Vanags izcēlās ar 30 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Aizeja Osborns, bet 12 punktus guvu Kemeka Hepa.

Spēli labāk sāka mājinieki, pēc Vanaga tālmetiena panākot 10:2, bet pēc Toma Skujas soda metiena - 23:10 pārsvaru.

Viesi samazināja rezultāta deficītu, bet noķēra mājiniekus vien 15.minūtē, kad pēc Andra Mistera tālmetiena panāca 34:34.

Līdzīgā spēlē ogrēnieši pārņēma vadību pēc 72:72 un svinēja uzvaru.

"Rīgas Zeļļi" ar bilanci 16-10 ierindojas sestajā vietā, bet ogrēnieši ar 14 uzvarām 25 mačos - septītajā vietā.

"Rīgas Zeļļi" pēdējās divās cīņās bija piedzīvojuši zaudējumus pret "VEF Rīga", piekāpjoties "vefiešiem" LIBL spēlē (77:98) un Latvijas kausa finālā (69:94).

"Ogre" pēc četriem panākumiem LIBL spēlēs pēdējās divas bija zaudējusi "Prometey" (68:91) un Raplas "Avis Utilitas" (61:72).

"Rīgas Zeļļiem" Ričards Daniels Vanags piecās aizvadītajās spēlēs bija guvis vidēji 18 punktus spēlē, bet Aizeja Osborns vidēji mačā bija iekrājis 15,5 punktus.

Ogrēniešiem rezultatīvākais ar vidēji mačā gūtiem 17 punktiem bija bijis Andris Misters, kurš janvāra vidū pievienojās "Ogrei" un līdz otrdienai "Ogres" rindās bija aizvadījis sešas spēles.

Abu vienību pirmajā tikšanās reizē šosezon decembra beigās ar 87:75 uzvarēja "Rīgas Zeļļi".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!