Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Klīvlendas "Cavaliers" spēlētājs Makss Struss ar metienu no savas laukuma puses otrdien regulārā čempionāta spēlē izrāva uzvaru pār Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 121:119.

2,9 sekundes pirms pamatlaika beigām Pīdžejs Vašingtons pēc Lukas Dončiča piespēles izvirzīja vadībā "Mavericks" basketbolistus, bet "Cavaliers" steidzīgi lūkoja izdarīt vēl vienu metienu. Struss ievadīja bumbu spēlē, saņēma to atpakaļ un izdarīja fantastisku metienu, ar kuru izrāva savai komandai uzvaru.

Viņš bija precīzs no aptuveni 18 metru attāluma, kas to padara par otro tālāko uzvaru nesošo metienu NBA vēsturē. Tālāks uzvaru nesošais metiens padevies tikai Devontem Greiemam, kurš 2021. gada decembrī bija precīzs no 18,6 metru attāluma, izraujot Ņūorleānas "Pelicans" uzvaru pār Oklahomasitijas "Thunder".

"Kad komandā ir tādi spēlētāji, kā Makss Struss, tad viss ir iespējams," sacīja "Cavaliers" centra spēlētājs Džerets Alens. Savukārt pats uzvaru nesošā metiena autors atceras, ka viņš, pārstāvot koledžas komandu, realizēja vēl tālāku metienu, ar kuru arī nodrošināja uzvaru. Tomēr viņš uzsvēra: "Man šoreiz paveicās."

Visā mačā Struss guva 21 punktu un bija otrais rezultatīvākais spēlētājs "Cavaliers" sastāvā, atpaliekot vienīgi no Donovana Mičela, kurš guva 31 punktu. Savukārt "Mavericks" rindās Luka Dončičs guva 45 punktus un izdarīja 14 rezultatīvas piespēles, bet Kairijs Ērvings guva 30 punktus.

NBA kopvērtējumā "Cavaliers" ar 38 uzvarām 57 spēlēs ierindojas otrajā vietā Austrumu konferencē, bet "Mavericks" ar 33 uzvarām 58 spēlēs ir astotajā vietā Rietumos.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !