Foto: AP/Scanpix/LETA

Kenijiete Beatrise Čebeta sestdien Jūdžinā Dimanta līgas posmā laboja pasaules rekordu 10 000 metru skriešanā, uzvarot ar rezultātu 28 minūtes un 54,14 sekundes.

24 gadus vecā skrējēja, kura ir divkārtēja pasaules čempionātu medaļniece 5000 metros un pasaules čempione krosā, laboja iepriekšējo rekordu 29 minūtes un 1,03 sekundes, ko 2021. gada 8. jūnijā Nīderlandes pilsētā Hengelo sasniedza etiopiete Letesenbeta Gideja.

Čebeta uzvarēja sacensībās, kas bija arī Kenijas izlases atlases sacensības Parīzes olimpiskajām spēlēm, kļūstot par galveno favorīti Parīzes spēlēs augustā.

Laiks bija ne pārāk karsts un apmācies, kas bija ideāli piemērots augsta rezultāta sasniegšanai.

Čebeta ar skatītāju un triju tempa turētāju atbalstu sacensību pirmajā pusē kļuva par pirmo sievieti, kura distanci veikusi ātrāk par 29 minūtēm.

Etiopijas sportiste Gudafa Cegaja, kura pagājušā gada septembrī Jūdžinā Dimanta līgas finālā laboja pasaules rekordu 5000 metru skriešanā, 19 skrējēju konkurencē finišēja otrā ar personisko rekordu 29 minūtes un 5,92 sekundes, kas ir trešais visu laiku labākais laiks šajā distancē.

Arī nākamo divu vietu ieguvējas Kenijas skrējējas sasniedza personisko rekordus. Trešā ar rezultātu 29 minūtes un 26,89 sekundes bija Liliana Rengeruka, bet ceturtā ar rezultātu 29 minūtes un 27,59 sekundes – Margareta Kipkemboi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!