Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas olimpiskās izlases vieglatlētiem nebūs ļauts piedalīties 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, ziņo britu mediji.

Spēļu atklāšana notiks 27. jūlijā, nedēļu pirms vieglatlētikas sacensību sākuma, tomēr vieglatlētikas izlases treneris Čārlzs van Komenī uzskata, ka piedalīšanās ilgajā ceremonijā var negatīvi atsaukties uz sportistu sniegumu.

"Viņiem pat nav ļauts iet iepirkties astoņas stundas pirms sacensībām, kāpēc jūs domājat, ka tik ilga stāvēšana kājās būs labāka?" van Komenī saka intervijā BBC. "Tas neiederas profesionālajā sagatavošanās darbā lielākajām sacensībām mūžā. Mums vienmēr norāda, ka rezultāts ir galvenais. Viņi varēs piedalīties spēļu noslēguma ceremonijā."

Ilgā stāvēšana atklāšanas ceremonijas laikā var ietekmēt sportistu sniegumu sacensībās, uzskata treneris, turklāt daļa no viņiem šai laikā vēl atradīsies treniņnometnē.

Van Komenī lēmums nozīmē, ka Lielbritānijas karogu atklāšanas ceremonijā nenesīs vieglatlēts.

"Daži ir apbēdināti, jo tas ir emocionāls, reizi mūžā piedzīvojams moments," atzīst treneris. "Bija nelieli strīdi, taču viņi apzinās, kas ir likts uz kārts."

Van Komenī piekrīt britu čempions tāllēkšanā Kriss Tomlinsons, kurš atklāšanas ceremonijas vietā izvēlas treniņus, taču viņš norādīja, ka ceremonijas apmeklējumam jābūt brīvai sportistu izvēlei. Viņš pats nepiedalījās nedz Atēnu, nedz Pekinas Olimpisko spēļu atklāšanā.

"No sākuma līdz beigām tas ir sešas septiņas stundas ilgs pasākums," saka Tomlinsons.

2012. gada Londonas Olimpiskās spēles risināsies no 27. jūlija līdz 12. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!