Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas Vieglatlētikas federācija nav pagarinājusi līgumu ar treneri Toniju Miničello, kurš strādā ar Londonas olimpisko spēļu čempioni septiņcīņā Džesiku Enisu, raksta vietējie mediji.

Miničello neatbilstot jaunajiem kritērijiem, ko federācija izvirza visiem speciālistiem, ziņo BBC. Pēc jaunajiem noteikumiem visiem treneriem, kuru darba grupās ir vismaz viens olimpisko spēļu vai pasaules čempionāta medaļnieks, jāstrādā bāzē Lafboro. Miničello, kura vadībā Enisa kļuva par olimpisko čempioni, dzīvo un strādā Šefīldā. Sportiste paziņojusi, ka negrasās pārcelties uz citu pilsētu, neskatoties uz to, ka drīzumā varētu tikt slēgts stadions, kurā viņa trenējas. Visticamāk, trenerim turpmāk maksās pati sportiste, jo valsts atbalstu viņš zaudēs.

"Pēc Lielbritānijas Vieglatlētikas asociācijas rekomendācijām man vismaz p5-6 dienas nedēļā ir jāpavada Lafboro," stāsta Miničello. "Es ar Enisu strādāju jau 15 gadus, bet viņa grib trenēties Šefīldā, kur viņai ir lieliski apstākļi un laba komanda. Es neesmu vienīgais treneris, uz kuru attiecas štatu samazināšana, bet mēs vēl veicam pārrunas ar federāciju par iespēju strādāt kā konsultantam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!