Foto: Reuters/Scanpix
Slavenajam Dienvidāfrikas paralimpietim Oskaram Pistoriusam Pretorijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzību slepkavībā, ziņo "Interfax".

Apsūdzība norāda, ka Pistoriuss izdarījis četrus šāvienus, no kuriem trīs ir trāpījuši nogalinātajai sportista draudzenei Revai Stenkampai. Aizstāvība apgalvo, ka šī bijusi slepkavība bez iepriekšēja nodoma. Pistoriusa māsa, kas otrdien piedalījās tiesas sēdē, paziņojusi, ka viņas brālis vannas istabā esošo Stenkapu noturējis par mājā iekļuvušu noziedznieku.

Aizstāvības pārstāvis Barijs Ruā norādīja, ka joprojām nav skaidri zināmi šaušanas iemesli un notikumu secība traģiskajā brīdī. "Vienīgais, ko mēs skaidri zinām, ka viņa ieslēdzās un viņu nošāva."

Tikmēr apsūdzības uzturētāji atklāja izdarītās slepkavības nianses. Apsūdzībā teikts, ka Pistoriuss piecēlies, uzlicis kāju protēzes, aizgājis līdz tualetes durvīm un izdarījis četrus šāvienus, aukstasinīgi nogalinot savu draudzeni. Ja šīs apsūdzības tiks pierādītas, tad slavenajam vieglatlētam draud pat mūža ieslodzījums.

"Ja es esmu bruņots, noeju kādu gabalu un noslepkavoju cilvēku, tad tas ir ar iepriekšēju nodomu. Durvis bija aizslēgtas, par to nav šaubu. Es noeju septiņus metrus un noslepkavoju," notikušā ainu "uzzīmēja" prokurors Džerijs Nels.

Sākotnēji Pistoriuss tika apcietināts par Revas Stenkampas slepkavību. Viņas līķis tika atrasts sportista mājā ar šautām brūcēm galvā un rokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!