Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) nosaukusi to sportistu vārdus, kuri pēc atkārtotajām dopinga pārbaudēm pieķerti aizliegto vielu lietošanā, vēsta IAAF mājaslapa internetā.

Atkārtotajās analīzēs pieķerti seši sportisti no Baltkrievijas un Krievijas, bet četri no viņiem ir bijuši saistīti arī ar citām dopinga lietām.

Pozitīvas atkārtotās analīzes ir 2005.gada pasaules čempionei lodes grūšanā baltkrievietei Nadeždai Ostapčukai, kurai dopinga dēļ atņemta 2012.gada Londonas olimpisko spēļu zelta medaļa, un viņas tautietim, tā gada čempionam vesera mešanā Ivanam Tihanam, kuram pērn atņēma Pekinas Olimpiādē iegūto bronzas medaļu. Tāpat 2005.gada čempionāta sakarā aizliegto vielu lietošanā pieķerts arī sudraba medaļu ieguvušais Vadims Devjatkovskis, kuram iepriekš bijušas divas apsūdzības dopinga lietošanā, un lodes grūdējs Andrejs Mihņevičs, kuram 2001.gadā piesprieda divu gadu diskvalifikāciju.

Atkārtotajās analīzēs pozitīvi rezultāti bija arī Krievijas vesera metējai un 2005.gada pasaules čempionei Olgi Kuzeņkovai, kā arī sudraba medaļu ieguvušajai tāllēcējai Tatjanai Kotovai no Krievijas. Šīs sportistes ilgāku laiku tika turētas aizdomās.

Pagaidām netiek ziņots, kāds sods piespriests šiem sportistiem, bet, visticamāk, tiks anulēti rezultāti un piespriestas diskvalifikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!