Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievijas specdienesti ņems vērā traģiskos notikumus Bostonas maratona laikā, un pasaules vieglatlētikas čempionāta laikā Maskavā būs ieviesti īpaši drošības pasākumi, sola Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) prezidents Valentīns Balahņičevs.

"Man ļoti žēl, ka lieli vieglatlētikas pasākumi kļuvuši par teroristu uzbrukumu mērķiem," intervijā laikrakstam "Sport Ekspress" izteiciens Balahņičevs. "Traģiskie notikumi Bostonā parādīja problēmas masu sacensību drošības jomā, jo uz ielas to paveikt ir daudz vienkāršāk nekā telpās. Un es ļoti uztraucos par to, ka Bostonas incidents var kļūt par paraugu citiem teroraktu rīkotājiem. Taču esmu pārliecināts, ka pasaules čempionāta laikā Maskavā būs paaugstināti drošības pasākumi, un man nav nekas jāiesaka atbildīgajām drošības institūcijām."

Kā zināms, augustā Maskavā notiks pasaules vieglatlētikas čempionāts, bet septembrī Krievijas galvaspilsēta uzņems starptautisku maratonu.

Pēc KVF prezidenta teiktā, pasaules meistarsacīkšu maratona dalībnieki skries gar Maskavas upi pa krastmalu no Lužņiku stadiona līdz Lielajam Utinskas tiltam. Trase ir sertificēta, tāpēc drošības apsvērumu dēļ izmaiņas tajā vairs veiks nedrīkst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!