Foto: AFP/Scanpix

Olimpiskie čempioni, sprinteri Kirani Džeimss un Šellija-Anna Freizere-Praisa, ar uzvarām izcēlušies sestdien Šanhajā notikušajā Dimanta līgas otrajā posmā.

Grenādas sprinteris Džeimss, kurš ir 2012.gada Londonas olimpisko spēļu un 2011.gada pasaules čempionāta zelta medaļu ieguvējs, 400 metru distancē ar rezultātu 44,02 sekundes apsteidza savus sīvākos sāncenšus - 2008.gada Pekinas olimpisko čempionu, amerikāni Lošonu Meritu un dominikāni Lugvelinu Santosu, kurš no uzvarētāja atpalika par vairāk kā sekundi.

Džeimsa uzrādītais laiks ir šīs sezonas labākais rezultāts pasaulē.

Spraiga cīņa izvērtās arī 100 metru sprinta distancē sievietēm, par uzvarētāju ar rezultātu 10,93 sekundes kļūstot divkārtējai olimpiskajai čempionei, jamaikietei Freizerei-Praisai. Viņas sīvākā konkurente, amerikāniete Karmelita Džetere ierindojās vien trešajā vietā, bet otro vietu ieguva nigēriete Blesinga Okagbare, atpaliekot par septiņām sekundes simtdaļām.

Arī Freizerei-Praisai līdz ar to izdevies uzrādīt sezonas labāko laiku pasaulē.

Citās skriešanas disciplīnās sievietēm uzvarēja Čehijas sportiste Zuzana Hejnova (400 metru barjerskrējiens, 53,79 sekundes), Burundi skrējēja Fransine Nijonsaba (800 metru skrējiens, divas minūtes un 0,33 sekundes), kā arī etiopiete Genzebe Dibaba (5000 metru skrējiens, 14 minūtes un 45,92 sekundes).

Savukārt skriešanas disciplīnās vīriešiem Dimanta līgas otrajā posmā uzvaras svinēja jamaikietis Vorens Veirs (200 metru skrējiens, 20,18 sekundes), amerikānis Džeisons Ričardsons (110 metru barjerskrējiens, 13,23 sekundes), kenijietis Asbels Kiprops (1500 metru skrējiens, trīs minūtes un 32,39 sekundes), kā arī viņa tautietis Konsesluss Kipruto (3000 metru šķēršļu skrējiens, astoņas minūtes un 1,16 sekundes).

Šanhajas posmā sievietes sacentās tādās tehniskajās disciplīnās kā trīssoļlēkšana, kārtslēkšana un lodes grūšana. Trīssoļlēkšanā visatsperīgākā bija kolumbiete Katerīna Ivarvena (14,69 metri), kārtslēkšanā uzvarēja krieviete Jeļena Isinbajeva (4,7 metri), bet lodes grūšanā nepārspēta palika Kristina Švanica no Vācijas (20,2 metri).

Tajā pašā laikā tehniskajās disciplīnās vīriešiem disku vistālāk aizmeta polis Pjotrs Malahovskis (67,34 metri), augstlēkšanā triumfēja Esa Baršims no Kataras (2,33 metri), tāllēkšanā nepārspēts palika ķīnietis Dzjindže Li (8,34 metri), bet šķēpmešanā uzvarēja soms Tero Pitkemeki (87,60 metri).

Latvijas sportisti šajā Dimanta līgas posmā nestartēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!