Foto: F64

Trešdien ASV, Jūdžinā, sākās NCAA čempionāts vieglatlētikā, un pirmajā sacensību dienā dramatiskā cīņā ārpus medaļnieču skaita palika Latvijas tāllēcēja Māra Grīva, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Šogad čempionātā startē neparasti daudz Latvijas studentu – septiņi. Pirmajā dienā startēja trīs Latvijas pārstāvji.

Sacensībās tāllēkšanā Māra Grīva aizlēca 6,42 m ( tiesa ar 2,3 m/sek. vēja palīdzību), kas deva ceturto vietu. Tieši tikpat tālu, kā Grīva, aizlēca arī Džena Kleitone, taču, diemžēl, papildus rādītājā jeb otrajā labākajā mēģinājumā Kleitones rezultāts bija par trīs centimetriem labāks. (6,37 metri un 6,34 metri).

Piektdien Mārai Grīvai paredzēts vēl starts trīssolī.

Aidaho universitātes studente Līga Velvere 400 m pusfinālā finišēja ar rezultātu 59,28 sek. un fināla astoņniekā neiekļuva (14.vieta). Lai iekļūtu finālā bija jālabo personīgais rekords – tajā iekļuva tikai ar rezultātu 57,40 sekundēm un labāk.

Neveiksmīga bija Kanzasas universitātes studenta Reiņa Krēgera debija lielajās sacensībās. 100 m tika veikti 11,33 sek., tālumā aizlēkts 6,72 m (abi ar vēju), lode lidoja 13,86 m. Tomēr augstlēkšanas sektorā Reinis apstājās pie 1,87 m augstuma un 400 m viņš vairs neskrēja. Visticamāk, ka sportists sacensības neturpināja traumas dēļ.

Ceturtdien NCAA čempionātā tāllēkšanā startēs Jānis Leitis, bet 1500 m pusfinālā skries Agata Strausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!