Foto: DELFI
Latvijas vīriešu pludmales volejbola duets Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis piektdien izcīnīja uzvaru arī Horvātijā notiekošajā pasaules U-21 čempionāta otrajā spēlē.

Ar devīto numuru izliktais Latvijas duets H apakšgrupas mačā ar rezultātu 2-0 (21:11, 24:22) pārspēja Tunisijas sportistus Čokri Arfaui un Vēlu Korbi, kuriem turnīrā ticis 25.numurs.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā spēlē Buivids un Pekmanis ar 2-0 (21:4, 21:13) uzvarēja Sentlūsijas pārstāvjus Augustinu Folkneru un Koenu Sēzaru, kuri izlikti ar 24.numuru.

Izšķirošajā mačā par uzvaru apakšgrupā latvieši piektdienas vakarā spēkosies ar Sandro Venjeru un Hrvoje Pervanu, kuri izlikti ar astoto numuru. Tomēr jau tagad Buivids un Pekmanis ir garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs.

Vīriešu pamatturnīrā Latviju pārstāv viens pāris, jo kvalifikācijas sacensības iepriekš nespēja pārvarēt tajās ar otro numuru izliktie Toms Prokofjevs un Raimonds Liniņš.

Sieviešu sacensības Latvijas pāri nav sākuši pārāk veiksmīgi - ar 19.numuru izliktās Laine Cielēna un Marta Ozoliņa cieta neveiksmes visos trijos pamatturnīra mačos un nespēja kvalificēties izslēgšanas cīņām, bet Alise Pastare un Monta Strazdiņa, kuras izliktas ar 32.numuru, tikušas pie viena panākuma divās cīņās un piektdien aizvadīs noslēdzošo cīņu par vietu nākamajā posmā.

Cielēna/Ozoliņa pie vietas pamatsacensībās tika automātiski, bet Pastare/Strazdiņa tajās iekļuva, neskatoties uz to, ka kvalifikācijas sacensībās piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificēsies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēgs ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Kā ziņots, pirms divām nedēļām risinājās pasaules U-23 čempionāts, kurā augsto ceturto vietu izcīnīja Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!