Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules rekordiste maratona skrējienā Pola Redklifa uzskata, ka valstīm, kuru sportisti regulāri tiek pieķerti aizliegto vielu lietošanā, vajadzētu aizliegt piedalīties pasaules čempionātos.

"Viss, ko mēs varam darīt, ir palielināt preventīvo darbu. Savukārt, ja ir pierādījumi, ka aizliegto vielu lietošana notikusi valsts līmenī, būtu jāpiespriež aizliegums valsts sportistiem uz gadu vai diviem piedalīties pasaules čempionātā," Redklifa rakstīja laikrakstā "The Times". "Jāpārliecinās, ka federācija nepalīdz sportistiem dopinga lietošanā."

Pagājušajā nedēļā tikai dažas dienas pirms pasaules vieglatlētikas čempionāta Turcijā par dopinga lietošanu uz diviem gadiem tika diskvalificēts 31 sportists. Redklifa atzinusi, ka šī skandāla iespaidā viņa nebalsotu par Stambulu kā 2020.gada olimpisko spēļu rīkotāju.

Stambula pašlaik sacenšas par tiesībām rīkot Olimpiādi ar Tokiju un Madridi.

"Man nav balsstiesības, bet es nebalsotu par Turciju," 39 gadus vecā Redklifa izteicās "Daily Mail". "Neesmu droša arī, vai balsotu par Madridi, līdz Spānija izdotu "Puerto" dopinga skandāla lietas materiālus. Valstīm ir jāattīrās iekšēji, pirms tās var domāt par olimpisko spēļu rīkošanu."

Britu skrējēja izteicās, ka piespiešana jaunam atlētam lietot aizliegtās vielas būtu pielīdzināma "fiziskai vai seksuālai vardarbībai", kā arī pauda, ka aizliegto vielu izplatītāji būtu jāsēdina cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!