Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu sprinteris Voless Spīrmons, kurš savas karjeras laikā izcīnījis vairākas pasaules čempionātu medaļas, pieķerts aizliegto vielu lietošanā, par ko viņam piemērota diskvalifikācija.

Pašlaik 29 gadus vecā sportista organismā jūlijā atrasta aizliegtā viela metilprednizolons. Līdz ar to Spīrmonam piektdien tika piespriesta trīs mēnešu diskvalifikācija.

Pats atlēts noliedzis, ka būtu aizliegto vielu lietojis apzināti, jo tā bijusi viena no sastāvdaļām viņa izmantotajos medikamentos. Tāpat Spīrmons neesot zinājis, ka viņa lietotās zāles varētu būt ASV Antidopinga aģentūras (USADA) un Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegtajā sarakstā.

Ja Spīrmons to būtu zinājis, viņš varētu prasīt pēc īpašas atļaujas lietot konkrētus medikamentus, kas ļautu sportistam diskvalifikāciju nepiemērot.

Sprintera diskvalifikācija sākās ar 27.augustu.

Spīrmons pirms diviem gadiem startēja Londonas olimpisko spēļu 200 metru skrējiena finālos, bet pasaules čempionātos viņš ticis pie sudraba un bronzas godalgām, savukārt 2007.gadā izcīnīja zeltu 100 metru sprinta stafetē.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!