Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu skrējēja Šeleina Flenegana ir lūgusi palīdzību diviem maratonistiem jauna ASV rekorda sasniegšanā, vēsta ārzemju mediji.

Berlīnes maratonā šajā nedēļas nogalē Fleneganai palīdzēs divi "zaķi" - amerikānis Raiens Veils un kanādietis Robs Votsons, kuru personiskais rekords maratonā ir attiecīgi 2:10,57 un 2:13,29.

Fleneganas mērķis ir labot Dīnas Kastoras 2006. gadā uzrādīto ASV rekordu - divas stundas, 19 minūtes un 36 sekundes, taču sportiste nekad maratona distanci nav veikusi ātrāk par divām stundām un 20 minūtēm, raksta portāls "Runners World".

"Mans galvenais mērķis ir labot rekordu," saka Flenegana. "Par to, kuru vietu izcīnīšu, es pat nedomāju, jo maratonā ir jākonetrējas vai nu uz uzvaru, vai rezultātu."

Flenegana atzinusies, ka rekorda dēļ esot atteikusies no dalības Čikāgas un Ņujorkas maratonos, uz kuriem esot šogad ielūgta, jo Berlīnes skrējiena trase tiek uzskatīta par visātrāko pasaulē.

"Es izvēlējos ciest pamatīgus finansiālus zaudējumus, jo Amerikas maratonu piedāvājums bija daudz izdevīgāks," atzīst sportiste. "Taču ir jādomā arī par to, kādu sportisko mantojumu tu atstāj pēc sevis. Es gribu ieiet vēsturē kā ASV rekordiste."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!