Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz to, ka lidkompānija, ar kuru "Grand Prix" sacensībām Dubaijā devās Latvijas vieglatlētikas paralimpieši, pazaudēja sportistu ekipējumu, Aigars Apinis un Dmitrijs Silovs sacensībās izcīnījuši uzvaras.

Latvijas delegācijā iekļauti trīs sportisti, un tikai Apnim ar Silovu izdevies ierasties plānotajā laikā. Trešā sportiste Ingrīda Priede, kā arī seši pārējie delegācijas dalībnieki pēc problēmām ar lidojumu ieradušies dienu vēlāk, turklāt aviokompānija "Turkish Airlines" pazaudējusi sportistu ekipējumu, ieskaitot ratiņkrēslus, formas tērpus, medicīnas preces un ikdienas ratiņkrēslus, vēsta portāls "parasport-news.com".

Pēc visām nebūšanām 41 gadu vecajam Apinim sacensībās nācies piedalīties ar citu ratiņkrēslu, tomēr arī tad viņš diska mešanā apvienotajā F32/51/52 medicīnas grupā guva pārliecinošu uzvaru ar 18,36 metrus tālu metienu, kas deva 875 ieskaites punktus. Tiek ziņots, ka sportista ratiņkrēsls joprojām ir pazudis "kaut kur starp Stambulu un Dubaiju".

Tikmēr 25 gadus vecais Silovs uzvarējis šķēpa mešanā apvienotajā F35-38 medicīnas grupā ar 49,57 metriem un 980 ieskaites punktiem.

Savukārt Priede sākotnēji lodes grūšanā F-36-38 medicīnas grupā guva piekto vietu ar 7,52 metriem un 495 ieskaites punktiem, bet pirmdien tika pie sudraba diska mešanā, kur sasniedza 25,75 metrus, kas deva 772 ieskaites punktus.

Sacensības turpināsies arī otrdien un trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!