Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnas olimpiskais čempions vieglatlētikā, barjerskrējējs Ļu Sjans oficiāli paziņojis par sporta karjeras beigām, vēsta "Eurosport".

"Es atvados. Gribu sākt jaunu ceļu. Lai gan mana sirds ir karsta, kāja lika pateikt "nē"." paziņojis 31 gadu vecais Sjans sociālajos tīklos.

Par sporta zvaigzni Ķīnā Sjans kļuva pēc 2004. gada Atēnu olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja savai dzimtenei pirmo olimpisko zelta medaļu 110 metru barjerskrējienā. 2007. gadā viņš šajā pašā vieglatlētikas disciplīnā kļuva par pasaules čempionu, bet 2006. gadā laboja pasaules rekordu, sasniedzot rezultātu 12,88 sekundes. Popularitātē ar Sjanu varēja sacensties tikai basketbolists Jao Mins.

2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā Sjans no sacensībām izstājās jau pirmajā kārtā, saraujot Ahileja cīpslu, un pēc tam ievērojamus sportiskos sasniegumus vairs nav uzrādījis. Arī 2012. gada Londonas olimpiskās spēles ķīniešu vieglatlētam nebija veiksmīgas - savā priekšskrējienā Sjans aizķērās aiz pirmās barjeras, guva traumu un no sacensībām izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!