Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prezidenta amata kandidāts, leģendārais ukraiņu kārtslēcējs Sergejs Bubka savā priekšvēlēšanu uzrunā aicinājis vieglatlētikas sacensības biežāk aizvadīt publiskās vietās, lai "pietuvinātu" šo sporta veidu sabiedrībai.

"Mums ir iespējas būt tuvāk cilvēkiem. Tie var būt laukumi, ielas, tirdzniecības centri," Bubku citē raidsabiedrība BBC. "Atceros, kā es savulaik piedalījos šādās sacensībās, tās ir ļoti aizraujošas."

Tāpat Bubka izteicis gandarījumu par Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) darbību, kas ļāvusi pēdējā laikā atklāt daudzus dopinga lietošanas gadījumus, īpaši vieglatlētikā.

"Pārkāpēji ir jāsoda. Un mums ir jāaizsargā un jāizceļ "tīrie" sportisti. Nepieciešams noskaidrot, kā iespējams legāli pastiprināt sankcijas - tas prasa pamatīgu iedziļināšanos," saka Bubka.

Cīņai ar aizliegto preparātu lietotājiem viņš ierosinājis vairāk izmantot tehnoloģijas kā biometriskos čipus un kameras, vairāk pievērst uzmanības jauniešiem un aizvadīt vairāk sacensību skolu līmenī, kā arī atbalstīt jauktās sacensības vīriešiem un sievietēm.

Uz IAAF prezidenta amatu ir trīs kandidāti - Bubka, 2012. gada Londonas olimpisko spēļu orgkomitejas priekšsēdētājs lords Sebastjans Koe un pašreizējais IAAF prezidents Lamīns Djaks. Vēlēšanas notiks šā gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!