Foto: Reuters/Scanpix

Ķīnas sportiste Liu Huna sestdien Spānijā notikušajās Izaicinājuma kausa sacensībās laboja pasaules rekordu soļošanā 20 kilometru distancē sievietēm, savā mājaslapā informēja Starptautiskā Vieglatlētikas asociāciju federācija (IAAF).

Huna 20 kilometru distanci veica stundā 24 minūtēs un 38 sekundēs, kas bija par 24 sekundēm ātrāk nekā iepriekšējais Krievijas sportistes Londonas olimpisko spēļu čempiones Jeļenas Lašmanovas uzstādītais rezultāts iepriekšējā Olimpiādē.

Pirmos desmit kilometrus sportiste pabeidza 42 minūtēs un 39 sekundēs, bet jau nākamo distances pusi veica par 40 sekundēm ātrāk.

Huna tuvāko sāncensi savu tautieti Cjejanu Šeņdzje finišā apsteidza par trīs minūtēm un sešām sekundēm. Trešajā pozīcijā ar rezultātu stunda 29 minūtes un 50 sekundes ierindojās brazīliete Ērika de Sena.

Pēdējās divās Olimpiādēs Pekinā un Londonā Huna ierindojās ceturtajā vietā. Savukārt pēdējos trīs pasaules čempionātos ķīniete vienmēr atradās uz goda pjedestāla. 2009.gadā Huna palika trešā, 2011.gadā sportiste izcīnīja sudraba medaļu, bet 2013.gadā soļotāja atkal ierindojās trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!