Foto: AFP/Scanpix

Jaunu pasaules rekordu 1500 metru skrējienā piektdien notikušajās Dimanta līgas sacensībās Monako sasniedza Etiopijas vieglatlēte Genzebe Dibaba

Distanci etiopiete veica trīs minūtēs un 50,07 sekundēs, iepriekšējo rekordu labojot par 0,39 sekundēm. Iepriekšējās pasaules rekords tika sasniegts tālā 1993.gada 11.septembrī, kad to paveica ķīniete Cjuņa Junsja.

Kā otrā ar jaunu nacionālo rekordu - trīs minūtes un 56,05 sekundes - finišēja Nīderlandes skrējēja Sifana Hasana, bet jaunu Amerikas rekordu - trīs minūtes un 56,29 sekundes - uzstādīja Šenona Rouberija no ASV.

Kā zināms, šogad Dibaba laboja jaunu pasaules rekordu 5000 metros telpās. Savukārt pērn Dibaba 15 dienu laikā laboja trīs pasaules rekordus telpās un kļuva par pasaules čempioni telpās 3000 metru distancē. Visi Dibabas personiskie rekordi telpās ir labāki nekā stadionā, kas viņu liek uzskatīt par vienu no visu laiku labākajām vieglatlētēm tieši telpās. Viņai telpās pašlaik pieder arī pasaules rekordi 1500 metru, 3000 metru un divu jūdžu skrējienā.

Genzebe Dibaba ir jaunākā māsa trīskārtējai olimpiskajai čempionei Tirunešai Dibabai, kurai pieder pasaules rekords 5000 metru stadionā.

Nākamās Dimanta līgas sacensības tiks aizvadītas pēc nedēļas Londonā, kur sacensībās šķēpa mešanā dāmām startēs Latvijas rekordiste Madara Palameika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!